Europa ontdekt Brugse talenten

Club Brugge is bezig geschiedenis te schrijven. Zelfs al eindigt het Europese sprookje morgenavond in een kil Kiev, de impact van een plaats bij de laatste acht van de Europa League laat zich dezer dagen voelen bij blauw-zwart. Hoe? Internationaal respect, uitlandige media die tot in Brugge afzakken, een duwtje aan de eigen en de Belgische coëfficiënt, maar vooral een financieel surplus.

Volgens website Transfermarkt.de is de waarde van de Brugse kern de voorbije maanden met 9 miljoen euro toe­genomen. Exacte wetenschap is dit niet, maar als barometer kan het tellen. Niet alleen ­Mister Europe Lior Refaelov, topschutter met zeven goals, of ‘de kangoeroe van Torino’, ­Mathew Ryan speelden zich in de kijker voor de vele Duitse en Engelse scouts die al een heel seizoen in de tribune zitten. Het Schotse Celtic Glasgow informeerde bijvoorbeeld naar Brandon Mechele, maar kan hem financieel niet aan (en is niet interessant genoeg). En Giampaolo Zamparini, voorzitter van het Italiaanse Palermo, zei vorige week nog dat Oscar Duarte een prioriteit is voor volgend seizoen. De Italianen kregen van Club te horen dat alle transferbesprekingen moeten wachten tot na het kampioenschap.

Of Victor Vazquez, Ryan en zelfs Thomas Meunier houdbaar blijven, zal voor een stuk afhangen van een ticket voor de Champions League, te verkrijgen via de titel óf zelfs via winst in de Europa League. Maar ook door spelers eraan te herinneren wat ze in Brugge hebben.

Buitenlandse schouderklopjes

Naast een virtueel financieel surplus in marktwaarde, laat de impact van een Europese kwartfinale zich ook voelen in naambekendheid en prestige.

‘Een paar weken geleden was ik op het ECA-congres in Stockholm (European Club Association, nvdr.) en daar werd ik door veel clubs gefeliciteerd', vertelt CEO Vincent Mannaert. 'We merken dat ook aan de groeiende belangstelling van Europese media. Kicker, L’Équipe, De Volkskrant vragen interviews aan bij ons. En dat heeft niet zozeer te maken met het feit dat we de beker wonnen of bovenaan staan in de Belgische competitie. Internationale uitstraling krijg je door een Europees parcours. Vooral de prestaties tegen Besiktas hebben indruk gemaakt.’

artikelbron: 
Nieuwsblad.be

Volgende wedstrijd

zondag, 31 maart, 2019 - 18:00
Club Brugge - Gent
Vertrek Retie: 14u30
Vertrek Turnhout: 14u45
Volgende wedstrijden

Contact